Torroella de Montgrí presenta el projecte de la Comunitat Energètica Local

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha presentat el projecte de la Comunitat Energètica i es preveu que estigui plenament operativa abans d'acabar l'any. Els ciutadans podran optar al seu accés mitjançant concurs públic i una part es destinarà a llars vulnerables.

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha presentat el projecte de la Comunitat Energètica Local (CEL), la qual estarà plenament operativa abans d’acabar l’any.

Les comunitats energètiques locals són agrupacions d'autoconsum compartit que permeten a la ciutadania consumir energia renovable generada dins del seu propi municipi. 

El procés administratiu per tal que la ciutadania s’hi pugui subscriure serà mitjançant una convocatòria pública, i una part es destinarà a llars vulnerables.

El punt de subministrament de la CEL estarà situat a la coberta de l'Espai Ter. Tindrà 132 mòduls d'una potència de 460 W cadascun amb una potència pic total de 60,72 kWp. Podrà generar fins a 80.157 kwh a tota la comunitat.

Des de l’Espai Ter, la CEL donarà servei a diferents equipaments municipals i s’hi podrien acollir, de moment, fins a un màxim de 80 llars situades dins d’un radi de 2 km de distància de l’Espai Ter. Les persones que s’hi adhereixin podran aconseguir estalvis en la factura elèctrica que poden situar-se entre els 300 i 500 euros anuals, en funció de la seva subscripció (1 o 0,5 kWp).

Els participants també es beneficiaran d’una plataforma de gestió energètica per a millorar els seus costos energètics i disposaran d’un Gestor que periòdicament els assessorarà sobre com millorar aspectes energètics.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia