Santa Cristina d'Aro aprova el Pla Director del Patrimoni Cultural

Santa Cristina d'Aro ha aprovat el Pla Director del Patrimoni Cultural, el qual recull els objectius i accions a desenvolupar el municipi en matèria de patrimoni en els propers 5 anys.

Santa Cristina d'Aro ha aprovat el Pla Director del Patrimoni Cultural del municipi, per ple municipial en sessió ordinària. El pla recull els objectius i les accions a desenvolupar a Santa Cristina d'Aro en matèria de patrimoni en els propers 5 anys (2023-2027), com és la identificació i catalogació de nous elements patrimonials que es vagin descobrint, així com les tasques de restauració i conservació per tal de museïtzar aquest patrimoni i fer-lo accessible a la població, i poder accedir a tota mena de subvencions.

Amb la finalitat de portar a terme aquestes accions i els objectius marcats, també s'ha incorporat a dins del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal.

Actualment al municipi hi ha més de 200 elements patrimonials, classificats en jaciments arqueològics, elements arquitectònics i etnològics.

Dintre dels jaciments arqueològics, cal destacar el projecte de consolidació i reintegració de 25 tombes situades a l’entorn de l’antiga església paleocristiana, l'únic element patrimonial situat al nucli del municipi.

Per dur a terme els objectius d’aquest pla, s’han establerts línies d’actuació que, segons la seva complexitat, es divideixen en accions a curt termini amb projectes com la restauració de la cista de Can Jan, a mitjà termini on destaca la restauració dels ponts de Canyet i a llarg termini amb projectes més complexes com la restauració i museïtzació del Castell de Solius. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia