Les obres del futur carril bici ja roden

Palafrugell

Data: 01/10/2021

INTERVÉ: Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell

L'Ajuntament de Palafrugell ja ha inciat les obres del que serà el futur carril bici que unirà Palafrugell amb les platges de Calella i Llafranc.

La futura via ciclista s’està construint en paral·lel a l’avinguda del Mar de Palafrugell, -l’autovia GIV-6546-, i serà un recorregut de 2,54 quilòmetres.

L’objectiu principal d’aquesta actuació és millorar la connexió del nucli del municipi amb el litoral. A la vegada permetrà que ciclistes i vianants no hagin de compartir espai, com fins ara, i per tant el camí de l’actual vorera sigui més segur i tingui menys pressió.

El vial auxiliar es va habilitar l’any 2008, però seguia sent massa estret per a uns usos com a passeig, carril bici i el pas de patinets, arribant a generar conflictes.

El projecte es completarà amb la plantada de plantes i arbrat nou, per suplir la vegetació eliminada, o la senyalització vertical. Pel que fa al termini d’execució d’aquestes obres, està previst que tinguin una durada aproximada de tres mesos. Abans del 31 de desembre ja seria ciclabl.e 

Les obres, que afecten tenen un cost de 523.189 euros, dels quals el 50% estan subvencionats pels fons europeus Feder.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia