Palamós ja té el finançament pel nou camí de ronda Pites - Castell

INTERVÉ: Emili Colls, regidor de Turisme de Palamós

Palamós ja té el finançament necessari per començar les obres del que serà un nou tram de camí de ronda que unirà la vila amb la platja de Castell. El camí de ronda Pites - Castell és un dels projectes insígnies d'aquest mandat de govern i en els darrers 3 anys s'ha treballat per aconseguir el finançament necessari per poder-lo desenvolupar. El projecte s'enfila a 1 milió 400 mil euros i per tal que al ciutadà li costi el mínim l'Ajuntament esgarrapa 350 mil euros dels Plans de Foment del Turisme, 600 mil euros dels fons europeus FEDER i 210 mil euros que es van reservar del pressupost municipal d'inversions 2018 i la mateixa quantitat s'ha reservat de la partida d'inversions 2019.

Aquesta obra respon a la voluntat del govern de posar en valor el patrimoni natural, cultural i paisatgístic de la vila, i potenciar l'oferta turística del municipi. D'aquesta manera Palamós vol convertir Castell en porta d'entrada a un nou itinerari pel litoral, que connectarà aquest espai protegit amb el nucli urbà de Palamós, en concret amb el parc del Convent dels Agustins, situat a la zona de les Pites i just en un dels accessos al barri vell de Palamós. 

El nou tram serà de 4 quilòmetres de camí de ronda sense interferències i adaptat en els que s'anirà resseguint el mar. S'han projectat diverses passeres per facilitar el pas per punts de gran valor paisatgístic i que ara no són accessibles. Al llarg de l'itinerari hi haurà una xarxa de 16 miradors integrats en la natura. El govern començarà les obres en els propers mesos amb l'objectiu que al llarg del 2020 es pugui obrir el nou camí de ronda.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia