Es preveu que el buidatge definitiu de l'abocador de Vacamorta comenci el 2025

La Generalitat preveu que el buidatge definitiu de l'abocador de Vacamorta comenci a principis del 2025. Així ho han anunciat els membres de la Comissió de Seguiment del Buidatge de l'Abocador de Vacamorta i de l'Agència de Residus de Catalunya durant una visita a l'abocador situat al terme municipal de Monells, Cruïlles i Sant Sadurní de l'Heura.

Aquesta setmana els membres de la Comissió de Seguiment del Buidatge de l'Abocador de Vacamorta i del Consell de Direcció de l'Agència de Residus de Catalunya, han fet una visita a aquest abocador amb l'objectiu de mostrar l'evolució de les tasques i de l'estat de les zones humides.

Durant la trobada, s'ha explicat que actualment s'està executant una actuació pilot engegada fa un any, amb el buidatge d'unes 20.000 tones de residus que acabarà al març, i que permetrà orientar la realització del buidatge total.

La primera fase ha servit, doncs, per testejar la mineria d'abocador, tractant els residus in situ i analitzant quina part es pot reciclar, i els resultats apunten que almenys el 40% serà reutilitzable.

La trobada, doncs, s'ha organitzat de conformitat amb el compromís adquirit a la darrera reunió de la comissió informativa i amb la voluntat de continuar treballant amb absoluta transparència vers els ajuntaments i veïnat.

Per dur a terme l'esmentada actuació, l'Agència de Residus ha contractat dues empreses, una per realitzar la direcció d'obra i la coordinació de seguretat i salut, és a dir, per fer el seguiment de l'obra i fer que aquesta s'executi tal com està projectada. I l'altra empresa per executar físicament l'obra en sí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia