Les obres del futur Parc Central de Sant Feliu comencen la setmana que ve

Les obres del Parc Central de Sant Feliu de Guíxols començaran la setmana que ve. Les obres que suposaran la urbanització de la Plaça Alabric i els entorns de l'Asil s'han adjudicat a l'empresa Construccions Rubau SA es preveu que s'iniciïn el divendres 1 de juny. Aquest seria l'aspecte que tindria aquesta zona una vegada executades aquestes obres que si van sobre el calendari previst hauien d'estar enllestides a finals de febrer de l'any que ve.

Des de l'Ajuntament de Sant Feliu volien que en començar el gruix de les obres estigués acabada l'adequació del nou aparcament que ha d'anar ubicat a l'antiga fàbrica Agglotap. De moment, però, l'enderroc de la fàbrica i la construcció d'aquest pàrquing porta unes quantes setmanes de retard. Endesa no ha portat a terme la substitució del cablejat que ha de passar de l'actual edifici a uns pals que ja estan instal·lats. Aquesta demora portarà que l'inici de les obres del futur Parc Central coincideixin amb l'adequació d'aquest aparcament en el carrer Rufo que ha de donar resposta a la necessitat de pàrking que hi haurà una vegada la plaça Alabric estigui aixecada.

De moment, però, l'alcalde, Carles Motas, admet la temporalitat de les dues obres però avança que tenint en compte que el Parc Central abarca un gran àmbit l'empresa podria decidir engegar les obres però sense afectar l'estacionament actual de la plaça Alabric.

Amb els precedents que ja tenen, el que més preocupa a l'Ajuntament és el desviament de serveis que s'hauran de fer ja que es fa una renovació total de tots ells. Tot i la complexitat de l'obra l'alcalde es mostra optimista en l'execució d'aquestes ja que una vegada acabats els serveis, les obres consisteixen a moviment de terres, enderroc de murs, arranjament de la plaça i enjardinament, el que no hauria de provocar molts problemes de mobilitat

El projecte que puja 1.700.000 euros aproximadament suposa una transformació urbana però també social. En l'aspecte urbanístic el nou parc esdevindrà la ròtula que connecta la part alta i baixa de la ciutat i millora la circulació d'un espai perillós pel vianant i el conductor. També suposarà un pulmó verd en una zona densament poblada sense espais d'aquestes característiques. En l'aspecte social revaloritzarà l'espai i s'obrirà l'asil.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia