Mesures per a la millora de la mobilitat al barri del Prat Xirlo de Calella de Palafrugel

Mesures per a la millora de la mobilitat al barri del Prat Xirlo de  Calella de Palafrugel
Palafrugell

Data: 01/03/2018


El Departament de Mobilitat i Via Pública ha realitzat un estudi per a millorar la seguretat vial i millorar la qualitat de vida dels veïns del barri del Prat Xirlo a Calella de Palafrugell. Aquest estudi es va presentar en una reunió oberta als veïns i veïnes de la zona on es va decidir aplicar les conclusions del departament durant la propera Setmana Santa i, fer-ne una valoració posteriorment per tal de comptar amb una millora de la mobilitat albarri durant la temporada d’estiu. 

L’estudi realitzat va donar les següents conclusions: El barri és utilitzat per altres conductors com a via de pas per accedir a altres zones de Calella de Palafrugell. En el carrer Primavera, derivat del seu traçat recte, s’ha detectat un excés de velocitat. Els carrers del barri necessiten convertir-se en un espai propi pels seus veïns i veïnes a través d’una “zona pacificada”.

Una vegada detectades les problemàtiques de mobilitat del barri i analitzades les causes que ho provoquen, es planteja una actuació integral per tal de millorar la seguretat dels veïns i veïnes i augmentar la qualitat de vida de barri. Actuació que tindrà dues fases: la primera és la implantació d’una zona 30 en el barri i la segona, a executar en un futur, la recuperació dels espais pels veïns i veïnes a través d’una “zona pacificada”. 

D’aquesta manera, la primera mesura és anul·lar la circulació en traçat recte en el carrer Primavera, per evitar que els conductors utilitzin la via com a lloc de pas i per reduir dràsticament la velocitat dels vehicles. I, seguidament, s’ordena la senyalització del barri realitzant mínims canvis de direcció de la circulació actual. També es té previst la regulació de la velocitat màxima de la totalitat del barri a 30 quilòmetres/hora. S’instal·larà, a les entrades del barri, senyalització vertical on, de forma clara, s’informa de la velocitat als conductors que accedeixen a una zona residencial.

Totes aquestes mesures han de millorar el pas de vehicles a través d’un barri de Calella de Palafrugell que, sobretot durant les temporades de més ocupació, ha comptat històricament amb problemàtiques de mobilitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia