Es materialitza el primer projecte d’habitatge cooperatiu per a gent jove a Calonge

S'obre el període d'inscripció, perquè els joves d'entre 18 a 35 anys puguin accedir a un dels 14 habitatges cooperatius, ubicats al nucli de Calonge. Sostre Cívic amb la col·laboració de l'Ajuntament, els posen a disposició de la ciutadania per oferir una alternativa de lloguer assequible de caràcter no especulatiu.

Trobar un habitatge amb un lloguer assequible pot resultar una tasca complicada en el conjunt de la Costa Brava. Una problemàtica catalogada d'endèmica, que endarrereix el procés d'emancipació entre els joves. Per tal de posar-hi fre, l'entitat Sostre Cívic i l'Ajuntament de Calonge han tirat endavant el primer projecte d'habitatge cooperatiu en cessió d'ús per a menors de 35 anys del país.

La iniciativa posa a disposició 14 pisos que es regeixen a través d'una propietat col·lectiva. A la pràctica, el concepte es tradueix en "evitar l'especulació" i "fomentar un dret d'ús indefinit i a un preu assequible". 

Cada un dels immobles compta amb un rebedor, dues habitacions, un menjador, així com un bany i una cuina reformada. En l'àmbit comunitari, s'han instal·lat 67 plaques fotovoltaiques i una caldera de biomassa. També s'ha habilitat un cotxe elèctric compartit, que restarà aparcat al soterrani de l'edifici.

Concretament, 4 dels 14 habitatges seran gestionats per l'Ajuntament, amb la voluntat d'oferir quotes encara més reduïdes. Així doncs, els futurs beneficiaris hauran d'abonar mensualment entre 440 a 465 euros, en cas d'estar supervisats pel consistori, i entre 580 i 650 pels de Sostre Cívic. En el moment d'entrar, també s'haurà d'abonar un capital social, que en cas de marxa, serà retornable.

Fins al 29 de maig, resta obert el període d'inscripcions al projecte. Per accedir-hi, els interessats hauran de complir amb els requisits de protecció oficial, i en tractar-se d'un model cooperatiu, hauran de ser sòcies de Sostre Cívic. En aquest sentit, tindran preferència els joves empadronats a Calonge i Sant Antoni. Paral·lelament, s'han programat tres sessions informatives pels interessats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia