Alerta Sant Feliu denuncia les obres a la cala de Port Salvi

Alerta Sant Feliu denuncia les obres a la cala de Port Salvi
Les màquines han començat a treballar en el tall de camí de ronda de la Cala de Port Salvi de Sant Feliu de Guíxols, un lloc on les litigis urbanístics amb el concessionari d'aquesta part del litoral ganxó han estat freqüents per diverses irregularitats comeses durant anys en aquesta zona de domini públic marítim terrestre i que, a més, té servitud de pas. 

Aquesta part del camí de Ronda que dona accés a la cala de Port Salvi pateix el que la plataforma Alerta Sant Feliu qualifica de "greu problema de deteriorament" pel constant pas il·legal de vehicles de càrrega i descàrrega a les cuines de l'hotel, ús que no està previst per la legislació actual, que només contempla el pas de vehicles oficials i d'emergència. 
           
Aquesta pràctica irregular i la nul·la predisposició per part del titular de la concessió a esmenar els problemes d'acord amb la legislació, diuen,  havia provocat, des del mes de juny, la impossibilitat de la recollida d'escombraries per part dels camions. Respecte aquesta qüestió, denuncien l'incompliment de la legislació dels concessionaris i la inacció de l'ajuntament, que s'hauria compromès a resoldre-ho fa sis mesos. 

Finalment, l'empresa que explota l'hotel hauria arribat a un acord per arranjar el camí enretirant en primer lloc el ferm malmès, però Alerta Sant Feliu denuncia que aquests treballs han provocat tales i danys als arbres que voregen el camí. 


Exigències de la plataforma      
Per tots aquests motius, Alerta Sant Feliu demana que aquestes obres serveixin per retornar el sentit original del camí de ronda, és a dir, recuperar-lo com a zona de passeig , limitant el seu us motoritzat a la recollida de brossa. També, que l'arranjament del camí acabi amb les construccions il·legals que se situen sobre la zona Marítim Terrestre i la seva àrea de protecció, com el menjador-barbacoa i les ampliacions no comunicades de diferents estances del complex turístic recuperant-los així per a la ciutat. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia