Calonge presenta un nou servei d'autobús a demanda

Calonge i Sant Antoni

Data: 21/01/2021

Intervenen: Roger Cumeras, responsable de Shotl; Pere Aguilar, cap Transports Aj. Sant Cugat; Miquel Martín, Director General Moventia; David Seldoni, Director General de Transports - VÍDEO EN PROCÉS

Es tracta d'un servei que es demana a través d'una app mòbil i que permet una capil·laritat amb els grans corredors de transport


El Castell de Calonge ha acollit la presentació del nou servei d'autobús a demanda. Una experiència que ja s'està fent en diversos municipis de Catalunya i que arriba al Baix Empordà de la mà de Sarfa.

La jornada ha servit per presentar de què es tracta aquest servei, valorar-ne les seves bondat si fer balanç de com han anat les proves pilot que s'han fet en altres municipis.

Servei sense horaris ni recorregut concret


El transport a demanda és un servei d’autobús que funciona en base a sol·licituds prèvies. Durant les hores de servei es pot fer una sol·licitud per fer un desplaçament entre dues parades. No té uns horaris de pas ni recorregut concrets i funciona durant unes franges horàries. Dins d'aquestes es pot fer la sol·licitud en qualsevol moment i en el moment de la sol·licitud s'informa de quan caldrà esperar-se fins que passi l'autobús, així com el recorregut i temps de trajecte fins a la destinació escollida.

El servei de transport a demanda funciona igual que la resta del servei de bus. Té les mateixes tarifes i es poden utilitzar les targetes de transport habituals.

Necessari baixar-se l'app Shotl


Per utilitzar el servei cal descarregar-se l'aplicació gratuïta Shotl i registrar-s'hi. Cal tenir la geolocalització del mòbil activada. A l'App hi surt un mapa on s'indica la parada on l'usuari o usuària vol que el reculli el bus, la parada on vol que el deixi i cal indicar el nombre de passatgers i passatgeres. Cal advertir que l'autobús només espera els usuaris i usuàries 1 minut, sinó marxa.

Des del Govern Català es demana als municipis que apostin per aquest tipus de servei ja que no és possible tenir línies regular que vagin directes i a tot arreu. La Generalitat vol cobrir els grans corredors de transport i mobilitat i combinar-los amb capil·laritat a través del transport a demanda.

 En l'acte d'aquest dijous, retransmès en 'steraming' per TV Costa Brava s'ha fet una simulació d'un recorregut i s'ha explicat de forma física el funcionament. Des de la demanda de la parada fins a l'arribada a la destinació passant pel trajecte.

 

Comentaris (2)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

Las verdades en la carafa 35 dies
Los k roban al pueblo con un abuso abusador de precios de los tickets ????. ????

Los que ganaron el concurso sin salir a concurso. Y reventando la ley de la transparencia. O metiendosela por el culo sarfa jajaja.

Los que mandan y se reparten las subvenciones, y miles de trabajadores y empresas del transporte mueren día a día, en el transporte de viajeros, los que permiten y dan comisiones a los políticos por un concurso.
Menú app entonces más buena, a final la mafia se sienta en la mesa ???????????? Santi Galvan, Galvan Gusy Perez Guzman.

Y la app tiene más quejas k el Pp, en el Ayuntamiento de calonge ????????????????.
Las verdades en la cara.

A ver si Miquel Martí Dueño, gerente de moventis despide al justiciero de Jimeno.
Que las empresas que quedan vivas de girona pymes. Valen mucho más de humildad. Y las personas que lo forman.

Y lo siento por Miquel, pero Jimeno, revento a toda Girona y la Costa Brava.

Yo le invito al dueño de moventis que, si quiere quedarse con toda CATALONIA, que compre a todas las empresas pymes, legalmente.
A todas. Las que quieran vender.

Pero que no engañe a la gente, como el caso de aerobús y etc.

Más humildad como el Athletic de Bilbo, que ganó al Barça. Humildad.

Gora
Las verdades en la carafa 35 dies
La màfia s'asseu a la taula

Heu de mirar l'app que falla més que el Pp a l'ajuntament de calonge, menú Càncer

Els que van robar a el poble i els concursos públics, surt. Amb un app ????????????????


Més articles de Economia