La DO Empordà inicia una verema marcada per la sequera

Els cellers de la DO Empordà ja han començat la verema. Una verema que enguany ha vingut marcada per la sequera i les altes temperatures. Aquests factors han obligat a avançar l'inici de la recollida.

L'estiu 2022 ha estat marcat per les altes temperatures i la manca de pluges. Aquests factors han fet madurar abans els raïms i, per aquest motiu, els cellers de la DO Empordà han començat a recollir el fruit deu dies abans de l'habitual.

Malgrat la poca aigua que han rebut els darrers mesos, les vinyes es troben en perfecte estat i el fruit està molt sa. De fet, la campanya enguany s'ha caracteritzat per la manca de problemes sanitaris a les vinyes.

El que ha provocat la falta de pluja és que, tot i que els ceps estan carregats d'un gran nombre de raïms, els grans són més petits del que acostumen a ser.

El gruix de la producció es collirà durant aquesta segona quinzena d'agost i el mes de setembre. La verema s'ha iniciat començat a collir la garnatxa blanca i es preveu que finalitzi a mitjans d'octubre amb la collita de monestrell, la varietat de raïm negre que madura més tard.

Pel que fa a les xifres de producció final, dependran de les condicions meteorològiques de les pròximes setmanes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia