El cost econòmic de la pedregada de la Bisbal del 2022 puja a uns 6 MEUR

Avui, dimecres 30 d'agost fa un any que va caure una pedregada històrica en molt pocs minuts al Baix Empordà afectant béns materials però també deixant ferits i fins i tot una víctima mortal a la Bisbal d'Empordà. Ara com ara, a la capital de la comarca, els desperfectes estan ja quasi tots arreglats tot i que encara hi ha alguna comunitat de veïns que no s'ha posat d'acord amb l'empresa d'assegurances i ha decidit emprendre la via judicial. La pedregada deixarà una factura d'uns 6 milions d'euros.

Una pedregada insòlita va caure en menys de deu minuts en algunes localitats del Baix Empordà. La pitjor part, però se la va endur la Bisbal d'Empordà amb pedres de fins a 10 cm de diàmetre. Aquest fet va provocar la mort d'una menor per l'impacte d'una de les pedres. També van resultar ferides més d'una trentena de persones. I com s'observa, es van registrar destrosses i nombrosos danys materials en cotxes, edificis i mobiliari urbà.

Precisament, pel que fa als danys materials, segons l'Ajuntament, dels 37 edificis municipals, la majoria ja estan reparats. El valor va ser de gairebé d'un milió d'euros, un 90% el van assumir les assegurances i la resta per fons propis del consistori.
 

D'aquests 37 edificis avui en dia ja estan gairebé tots arranjats, falta algun petit arranjament en alguna teulada d'immobles que per algun motiu l'ajuntament ja tenia previst fer unes obres com per exemple el pavelló d'esports. Com que no tenen una afectació directa, es farà més endavant amb totes les obres que ja hi havia previstes" -Òscar Aparicio, alcalde de la Bisbal d'Empordà 

L'Ajuntament té comptabilitzats 560 immobles de la ciutat afectats i que han demanat llicència d'obres, de moment se n'han atorgat unes 400. Per tant, calculen una valoració econòmica del cost d'edifici privat d'uns 5 milions d'euros.

Tot i això, actualment no tots els desperfectes estan arreglats. A més, algunes comunitats de veïns o particulars no s'han posat d'acord amb les empreses d'assegurances i han emprès la via judicial.

D'altra banda, l'escola Joan Margarit de la Bisbal d'Empordà afectada també per la pedregada ja té la teulada arreglada i, per tant, aquest curs escolar els alumnes podran començar les classes amb normalitat i amb les obres acabades.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia