Al juny podria començar el projecte de la planta de triatge

El Consell Comarcal treballa per implementar una planta de triatge. Tenen quatre possibles localitzacions i a l'estiu podria començar el projecte. Durant la reunió convocada per l'1 de febrer entre el consorci de Solius i l'ens per parlar sobre el tancament de l'abocador també s'explicarà aquesta iniciativa.

Fa un any i mig que el Consell Comarcal del Baix Empordà treballa en un projecte per implementar una planta de triatge a la comarca. Una proposta que podria ser una realitat d'aquí poc. De fet, ja tenen quatre possibles localitzacions d'on es podria instal·lar i després de les eleccions municipals s'hauria de posar en marxa el projecte.
 

Nosaltres des d'un principi conjuntament amb l'Agència Catalana de Residus i una subvenció vam començar un estudi d'una possible implantació d'una planta de triatge, no d'abocador.- Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà

Aquí a la comarca tenir un abocador es fa pràcticament impossible, especialment, després de les sentències que hi ha hagut, com per exemple a Solius

Durant la reunió prevista aquest 1 de febrer en què l'Agència Catalana de Residus es trobarà a la seu de l'organisme a la Bisbal amb la vintena d'ajuntaments que aboquen les escombraries al dipòsit de Solius per fer-los arribar la seva proposta sobre on portar les deixalles a curt termini, el Consell Comarcal també aprofitarà per explicar el seu projecte.
 


Espero que expliquem que l'informe sobre aquesta planta de triatge ja està acabat i, per tant, puguem començar a donar pistes d'on ha d'anar.

En el consell d'alcaldies del febrer del 2021 els presents ja van mostrar el seu suport en una instal·lació que centralitzes els residus especialment de les poblacions més petites. Des del Consell Comarcal remarquen sobretot que una planta de triatge no és el mateix que un abocador.

 

Una planta ben feta de triatge no provoca males olors a fora.

Pel que fa al tancament de l'abocador de Solius, el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro crítica la mala gestió dels governs anteriors.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia