Programen visites guiades per donar a conèixer millor el món de la gamba de Palamós

Palamós

Data: 18/07/2018

INTERVÉ: Josep Fèlix Boquera, pescador

El Museu de la Pesca va proposar aquest dimarts una visita guiada per conèixer a fons el món de la Gamba de Palamós. Els visitants van descobrir tot el que passa des de que aquest crustaci és pescat fins que acaba als nostres plats. Aquesta era la primera d'una sèrie de visites setmanals que hi tindran lloc durant l'estiu. 

Un pescador del port va acompanyar a una quinzena de persones d'edat i procedències diverses per un recorregut a través de l'exposició permanent del Museu de la Pesca per conèixer els detalls que enriqueixen el món de la Gamba de Palamós, un producte extret dels caladors propers al municipi, a més de 400 metres de profunditat. És un recurs fràgil i valuós, que de forma pionera a la Mediterrània, s'ha començat a gestionar mitjançant un Pla de Gestió i la implantació d'una Marca de Garantia.

Com no podia ser d'altra manera, finalment els visitants van tastar la gamba de Palamós a l'Espai del Peix mentre s'explicaven en detall els mètodes més adequats per cuinar aquest crustaci, autèntic or vermell de la flota pesquera de Palamós. Òbviament, tothom va acabar amb molt bon regust de boca. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia