La Generalitat invertirà més de 2,6 MEUR en la construcció de l'Institut Vila-Romà

Palamós

Data: 23/03/2023

La Generalitat invertirà més de 2,6 milions d'euros en la construcció del nou edifici de l'Institut Vila-Romà. L'Ajuntament, que farà la cessió dels terrenys, assegura que ja està treballant en el pla parcial per ubicar l'equipament. De moment, aquest estiu es duran a terme les obres d'ampliació d'aules com a solució provisional perquè el setembre els alumnes puguin començar el curs amb nous espais. En aquest cas, el Departament d'Educació hi destinarà 116.000 euros.

El cost de les obres de la construcció del reivindicat l'Institut Vila-Romà serà de més de 2,6 milions d'euros. Així ho ha anunciat, Jean-Marc Segarra, el director general de Centres Públics del Departament d'Educació en una visita al centre..

A principis del mes de febrer, la Generalitat i l'Ajuntament van anunciar un acord per evitar col·locar mòduls prefabricats. Per ara, la solució a la manca d'espais és que els alumnes de quart d'ESO puguin incorporar-se al centre en l'equipament que actualment ocupa l'antic gimnàs i el dipòsit de documentació de l'Arxiu Municipal, situats annexos a l'escola. Les obres per ampliar les aules es faran aquest estiu perquè el setembre els alumnes puguin començar al curs amb normalitat amb els nous espais. La Generalitat hi destinarà 116.000 euros.
 

Aquí hi havia dues opcions. Una que seria posar mòdols provisionals o bé reutilitzar aquests diners per adequar alguns espais i això és el que fem. Hi ha uns 116 mil euros que en lloc de posar mòduls els aprofitarem per fer una adequació a l'edifici antic. Però això serà provisional. Hem valorat què pot costar aquesta fase d'ampliació que ara com ara són 2,6 milions d'euros, però sou conscients tothom que amb la pujada de la matèria primera això pujarà més"..- Jean-Marc Segarra, director general de Centres Públics del Departament d'Educació de la Generalitat

Les aules on es reubicaran el pròxim curs els alumnes d'ESO serà provisional fins que no es faci la construcció del nou edifici, que es preveu en un termini de dos anys. En aquest sentit, el consistori farà la cessió dels terrenys i actualment estan treballant en el pla parcial per ubicar el nou equipament.

Per fer el nou edifici, que acollirà en un mateix espai tot el cicle de secundària del centre, el Departament d'Educació vol que la comunitat educativa sigui partícip i que opini sobre com volen que es faci aquesta ampliació.
 

"Volem que la comunitat educativa ajudi a decidir quina és l'ampliació que volen i a partir d'aquí fer l'encàrrec als arquitectes que pertoqui per poder fer aquesta ampliació"

D'altra banda, el Departament d'Educació invertirà 400.000 euros per a millores d'altres escoles públiques de Palamós. De fet, Jean-Marc Segarra ha visitat tots els centres educatius públics del municipi com l'escola La Vila o el centre d'educació especial Els Àngels per escoltar les seves demandes i preocupacions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia