La Costa Brava Centre no es veu afectada per la manca de turista rus

Baix Empordà

Data: 24/08/2022

No hi ha ni rastre del turista rus a Catalunya. La guerra ha provocat que els turistes provinents de Rússia siguin gairebé inexistents aquest estiu. Aquesta davallada s'ha fet veure en punts de la Costa Brava com Lloret o Tossa de Mar. A la Costa Brava Centre, però, no s'ha notat massa. El baix percentatge d'aquest turista que s'instal·lava a Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols no ha afectat negativament a les xifres d'ocupació.

Aquesta temporada estival el turista rus ha arribat amb comptagotes a Catalunya. Si bé mai ha estat un grup majoritari entre els visitants internacionals, els anys prepandèmia la xifra d'arribades procedents de Rússia havia crescut en indrets com Barcelona, la Costa Daurada i zones concretes de la Costa Brava com Lloret o Tossa. Aquests punts són dels que més estan notant la davallada d'aquest visitant, provocada per la guerra. No és un cas, però, que hagi afectat el turisme de la Costa Brava Centre, ja que el turista rus representava un tant per cent molt baix en aquesta zona.

De fet, el turista rus només tenia presència mínimament destacada en municipis de la Vall d'Aro -com Platja d'Aro, S'Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro-. Hotels com l'Alàbriga, situat a la carretera de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols, i restaurant com Els Tinars -entre Santa Cristina d'Aro i Llagostera- sí que n'han notat aquest descens. Tanmateix, les ocupacions d'aquest estiu a la Costa Brava Centre han oscil·lat entre el 95 i el 100%.

A la Costa Brava el turista amb més pes és el nacional i el francès. També s'ha recuperat el britànic i l'americà.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia