L'ACA inverteix més de 3 milions d'euros en millorar el sanejament del Baix Empordà

L'ACA inverteix més de 3 milions d'euros en millorar el sanejament del Baix Empordà
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha reprès els treballs per a construir una conducció que millori el sanejament de les aigües residuals de la comarca del Baix Empordà. Mitjançant un col·lector de més de 18 quilòmetres, subdividit en sis trams, es recolliran les aigües residuals generades en els municipis i nuclis de Colomers, Jafre, Verges i la Tallada d’Empordà.

Aquesta actuació, que suposarà una inversió superior als 3 milions d’euros i que s’està duent a terme en règim de concessió, presenta un doble objectiu, per una banda, evitar qualsevol abocament directe d’aigües residuals al rec del Molí i les seves derivacions; i per l’altra, integrar en una única xarxa de sanejament la recollida i el tractament de totes les aigües residuals generades en els municipis implicats. Aquest col·lector arribarà fins a la depuradora de l’Escala, on es depuraran les aigües residuals.

El traçat del col·lector, en la major part del seu recorregut, transcorrerà a pocs metres del reg del Molí i altres regs derivats, travessant majoritàriament camps i zones de conreu. El col·lector comença el seu tram a Colomers discorrent cap a l’est per anar incorporant progressivament els cabals d’aigües residuals de Jafre, Verges, Canet de la Tallada i La Tallada d’Empordà i Tor fins arribar a lla depuradora de l’Escala.

La capacitat del col·lector serà de més de 811 m3/dia, equivalent a una població de 3.240 habitants.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia