La Generalitat espera la confirmació del Ministeri per acabar les obres Schengen

Palamós

Data: 23/02/2018

Ports de la Generalitat continua l'espera. Encara no hi ha resposta per part de l'Estat sobre les obres que segons el Ministeri d'Interior, es necessiten per convertir el port de Palamós en espai Schengen.

Des del 2015, el port palamosí arrossega infinits requeriments per part de l'Estat per convertir-se en un espai marítim que permeti acollir viatgers i tripulants internacionals. El 2016 es va adequar i ampliar en unes obres que pretenien ser l'últim pas per esdevenir zona Schengen, unes obres que van costar 584.000 euros i que segons l'Estat no han estat suficients.

En la primera inspecció, el 2017, Interior va tornar a demanar noves instal·lacions. La Generalitat va redactar el projecte executiu bàsic per tirar endavant els nous requeriments que l'Estat els demanava. Tot i que, en aquest cas tampoc hi va haver resposta, durant aquests mesos la Generalitat n'ha redactat el projecte final que ha estat enviat aquest mes de febrer a l'espera que el Ministeri els doni el vistiplau o els faci nous requeriments.

En l'impàs d'aquests tràmits, Ports té acordat amb el Ministeri d'Interior que la Guàrdia Civil atendrà provisionalment qualsevol membre de la tripulació o passatgers que siguin de fora l'espai Schengen i que vulguin entrar a Palamós.

Per ara, ports es manté a l'espera d'un projecte que sembla endarrerir-se amb excés. Convertir el port palamosí en Espai Schengen donaria projecció internacional a Palamós i reforçaria el sector turístic i econòmic de la Costa Brava. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia