Molt bona temporada de pesca d'angula al Ter

INTERVÉ: Juli Carbó, pescador d'angula del Ter

Gran any per als pescadors d'angula al riu Ter. Les fortes pluges de la tardor han fet que es donessin les condicions òptimes per a una bona producció i que es recuperi l'optimisme perdut la temporada passada. 

Ara fa un any la quantitat d'angula capturada va ser baixa. Es venia d'uns mesos d'important sequera i pel Ter hi baxava poca aigua, que, a més, es veia obstaculitzada per les acumulacions de sorra. L'instint de les angules fa que detectin quan l'aigua dolça arriba al mar i són capaces de moure's des de centenars de quilòmetres fins a les desembocadures dels rius. Això no va ser així durant l'hivern 2017-18 i va tenir conseqüències com, per exemple, que se suspenessin les Jornades Gastronòmiques de l'angula del Ter. Aquesta vegada s'han pogut recuperar. 

Els aiguats del darrer octubre van acabar de ser decisius per revertir la situació enguany. A finals d'aquell mateix mes es va obrir la veda de set mesos i mig i encara es podrà pescar fins a principis de març. 

Tot i que la fred, la tramuntana i la manca de precipitacions d'aquest començament d'any han fet que ara la productivitat hagi baixat, la campanya al complet es podrà donar per bona. Fins a les festes de Nadal, dates especialment rellevants de cara a les vendes, es van registrar unes xifres de pesca més que notables. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia