La Generalitat presenta a la Bisbal d'Empordà el projecte "Rutes Artesanes de Catalunya"

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat ha presentat, aquest dimarts al Terracotta Museu, el projecte de 'Rutes Artesanes'. Al conjunt de Catalunya s'han ideat vuit itineraris i, en el cas concret de les comarques gironines, el recorregut transcorre per sis localitats, entre elles la Bisbal d'Empordà.

Són sis els municipis de les comarques gironines catalogats com a zones d'oficis singulars. Els han fet palès de tal distintiu la ceràmica de la Bisbal d'Empordà, la imatgeria religiosa d'Olot, la torneria de Sant Hilari Sacalm, les culleres de fusta de Tortellà i la terrissa de Quart i Breda. Ara, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya els ha agrupat sota una mateixa ruta, perquè els ciutadans coneguin de primera mà el patrimoni artesanal de la demarcació.

S'ha elaborat una guia digital per conèixer les propostes
El projecte compta amb un audiovisual, un distintiu identificatiu i una guia digital, on els interessats podran consultar cada una de les propostes. Hi ha museus, centres d'interpretació i tallers artesans, que ofereixen múltiples experiències. En el cas concret de la Bisbal d'Empordà es planteja visitar el centre d'interpretació de ceràmica més important del país, el Terracotta Museu; així com, l'Escola de Ceràmica o el carrer de l'Aigüeta.

Tot i això, la ruta artesanal està oberta a noves propostes i a hores d'ara, s'han inscrit nous punts d'interès a la comarca, com un miniaturista de Sant Feliu de Guíxols, una teixidora de Pals o un taller de ceràmica a Forallac.

Hi ha 1.223 persones amb el carnet d'artesà i artesana a la demarcació
Al conjunt de Catalunya hi ha 8.279 persones que compten amb el carnet d'artesà, i només a les comarques gironines en són 1.223. Durant la presentació d'aquest dimarts, també s'ha anunciat que els titulars de l'acreditació tindran vinculat un programa d'avantatges dins el món empresarial, cultural, comercial i d'oci.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia