Serra de Daró ofereix un servei de botiga municipal per compensar la manca de comerços

Intervenen: Josep Puig, alcalde / Núria Plaja, treballadora municipal / Maria Martí, veïna

Cada vegada són més els municipis rurals poc poblats que es queden sense cap botiga. A les comarques gironines en són una vintena i al Baix Empordà hi trobem alguns casos com Vilopriu o Serra de Daró. A aquest darrer l'ajuntament va decidir crear-hi un servei municipal de botiga i bar per solventar aquesta mancança.  

Amb uns 200 habitants, Serra de Daró havia arribat a tenir tres botigues i un bar. Fa cosa d'una desena d'anys van tancar tots els comerços i els seus veïns, en general una població d'edat avançada, tenien dificultats per aconseguir els productes més bàsics sense haver d'agafar transport. Aquí és on el govern local va decidir que l'edifici del Casal podia servir de botiga. En cap cas no és un negoci, sinó una facilitat que s'ofereix als serranencs. 

La botiga, que també serveix com a bar a l'hora del cafè i la partida de cartes, es proveeix sobre la marxa en funció del que demanen els veïns. Els productes frescos i el pa van per encàrrec i tota la resta es va omplint a mesura que es compra. La Núria, l'encarregada de portar l'establiment, fa personalment la compra i després la ven a preu de cost, i és que les empreses proveïdores no volen distribuir-hi els seus productes pel baix volum de vendes. 

La botiga de Serra de Daró obre cada dia de nou a onze del matí. Més tard, de quarts de dues a quatre de la tarda es converteix en bar i, per unes hores, esdevé l'unic local social del poble. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia