El Mercat Medieval, un dels trets distintius de Castell d’Aro

Castell d'Aro ha viscut una nova edició del Mercat Medieval. Els carrers i el Castell de Benedormiens han transportat als visitants segles enrere enmig de parades artesanes, demostracions d'oficis i diferents cercaviles. Aquest any, el mercat només s'ha celebrat dissabte a causa de les pluges del cap de setmana. Tot i això, amb només un dia, l'esdeveniment ha mostrat perquè és una de les cites imprescindibles de Castell d'Aro. 

Castell d'Aro és un dels llocs de la comarca que més recorden a l'època medieval. Els carrers estrets del nucli urbà, l'església i el Castell de Benedormiens evoquen als temps passats de l'Edat Mitjana. Aquesta sensació augmenta quan se celebra el Mercat Medieval de Castell d'Aro. Un esdeveniment que aconsegueix atraure l'atenció de veïns i turistes que, a banda de passejar-se entre les diferents parades, es poden trobar amb cercaviles i espectacles artístics.

Alguns d'aquests espectacles són el del faquir i el del "Cavaller puja i baixa" a la Plaça de Santa Maria. El seu objectiu era intentar arribar al ram de flors per després repartir-lo entre la gent del públic. Un cavaller que ha visitat vàries vegades Castell d'Aro.

El mercat també permet conèixer alguns dels oficis de l'època. Filadors i bufadors de vidre s'han deixat veure entre el Mercat Medieval per mostrar la tècnica d'aquestes feines que ja no es veuen tant. També hi ha parades d'artesania com les de ceràmica, on pots tocar el fang i sentir-te un artesà de l'època.

A banda de les parades pels carrers del voltant del castell, a la Plaça Poeta Sitjà s'hi ha situat un espai amb taules per dinar i la zona de jocs tradicionals. Tota aquesta organització comporta una feina que no es veu i que va des de contactar amb les parades fins a ajudar-les a muntar el dia abans.

Aquest any, la pluja ha fet que el mercat només s'hagi pogut visitar el dissabte, quan sí que ha respectat el temps. Un Mercat Medieval que ajuda a posar en relleu la feina que es fa a Castell d'Aro i que aquest també pot ser un atractiu turístic del municipi de cara a atraure visitants.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia