SOS Costa Brava dona suport a la denúncia veïnal contra la requalificació del nucli de Rosamar, que segons l’entitat posa en risc l’únic espai destinat a serveis i aparcament. L’Ajuntament nega les acusacions i assegura que el nou planejament preserva l’ús públic de l’espai i permet equipaments comercials i comunitaris.
Santa Cristina d’Aro viu un nou episodi de debat urbanístic al nucli de Rosamar-Canyet, amb punts de vista oposats entre l’entitat ecologista SOS Costa Brava i l’Ajuntament del municipi. D’una banda, SOS Costa Brava dona suport a la denúncia de la plataforma veïnal SOS Rosamar-Canyet, que critica la requalificació urbanística prevista en el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. L’entitat considera que la modificació suposarà la pèrdua de l’única zona destinada a serveis socials i comercials del nucli, on es podrien construir habitatges en un espai que fins ara es destinava a aparcament públic, un possible supermercat i un local social.
A més de la reducció de serveis, denuncien que es perdrien 85 places d’aparcament i que això suposa una regressió pel veïnat i visitants. Consideren que la proposta contradiu els principis bàsics de la Llei d’Urbanisme de Catalunya i han presentat queixes a diverses institucions, inclosos Urbanisme, l’Agència Catalana de l’Aigua i el Síndic de Greuges. També han obert una petició a Change.org que ja acumula més de 700 signatures.
Per contra, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha respost a aquestes crítiques assegurant que el nou planejament no només manté l’espai actual d’aparcament, sinó que el preserva com a zona verda cedida gratuïtament al consistori per part dels propietaris. D’aquesta manera, afirmen, s’evita l’expropiació i el pagament de lloguers anuals per part dels veïns.
Sobre els serveis, el consistori aclareix que la qualificació urbanística R6d permet l’ús comercial, d’habitatge i fins i tot allotjaments turístics, i que no hi ha cap impediment per mantenir o crear nous espais comunitaris si la comunitat ho promou. Des de l’Ajuntament defensen que la modificació respon a criteris de sostenibilitat, i insisteixen que volen ordenar un espai que fa temps que es troba en estat d’abandonament. El debat, doncs, queda obert entre dues visions sobre com gestionar el futur urbanístic de Rosamar, entre la defensa veïnal del territori i la proposta institucional per ordenar-lo.
Comentaris (0)