Les obres de la parada d'autobusos de La Bisbal avancen a bon ritme

Intervé: Enric Marquès, alcalde de La Bisbal d'Empordà.

La nova estació d’autobusos de La Bisbal d’Empordà podria entrar en funcionament aquest desembre. I és que les obres iniciades durant el mes de juny avancen a bon ritme. Després de deu anys esperant la construcció de la nova parada, finalment els bisbalencs i bisbalenques gaudiran d’una instal·lació de 3.000 metres quadrats de superfície i amb capacitat per estacionar-hi 4 autobusos. El futur servei de transport públic estarà ubicat a la carretera de Cruïlles (GI-664) prop del CAP. La seva entrada en funcionament comportarà una alteració en les actuals parades del municipi.

Així doncs, els autobusos no hauran d’estacionar a l’Avinguda Les Voltes, al centre de la ciutat, tal com estaven fent fins ara. El projecte s’ha pogut dur a terme gràcies a la insistència de l’Ajuntament, que ha cedit els terrenys, juntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que ha invertit 1 milió d’euros.

L’estació es desenvolupa al llarg d’una gran marquesina, la qual alberga una coberta amb els serveis essencials, tals com els lavabos i els espais d’espera, així com 4 andanes pels autobusos. Pel que fa al seu exterior, aquesta compta amb un aparcament pels turismes. Actualment s’han enllestit, les estructures de l’edifici, la urbanització de les voreres i l’asfaltatge de l’entrada i sortida. Així, només queda pendent l’inici de la part d’arquitectura corresponent al bloc de persones viatgeres de l’estació.

Les obres tan reclamades a la capital de comarca, i ja previstes l’any 2010 sense èxit, sembla que aquest 2020 arribaran a bon port. Actualment, la Bisbal d’Empordà compta amb 4 línies de servei, les quals generen el desplaçament de 40 busos i uns 400 usuaris diàriament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia