El Club Nàutic Port d'Aro valora el projecte d'ampliació del port

Intervé: Vicenç Arqués, president del Club Nàutic Platja d'Aro

L’ampliació del port de Platja d’Aro afecta directament al Club Nàutic del municipi. Des de l’entitat ja van explicar en un comunicat que no tenien cap incidència sobre les noves obres d’ampliació del port, remarcant que “el club és aliè al nou projecte portuari”.  Aquest nou pla s’ha aprovat a través d’un concurs públic, independent a la concessió de l’espai del club, i dependrà d’uns actors diferents.

 L’objectiu del nou pla urbanístic és construir 400 vivendes al voltant de la zona portuària, situant els nous apartaments a la pineda de la desembocadura del Ridaura.  També es vol ampliar la zona per amarrar embarcacions, ampliant el seu nombre de 822 a 1094.

Aquesta última modificació afecta directament al Club Nàutic, ja que les noves obres suposaran que el club compartirà l’entrada general de la bocana, que veurà augmentada l’entrada de vaixells i barques. Un cop dins, els nous propietaris tindran l’accés al seu propi canal. Com a Club no s’oposen a les construccions sempre i quan compleixin totes les normatives mediambientals que no suposin un perill per l’entorn. 

Aquest nou projecte ha provocat la reacció de diverses organitzacions ecologistes que alerten del perill que suposa per tota la fauna i flora de l’entorn. És per això que el Grup Natura, SOS Costabrava i Naturalistes de Girona han convocat la propera mobilització el proper dissabte a la riba sud del Ridaura.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia