Reobren les platges per prendre el sol i banyar-se amb la Fase 2

Palafrugell

Data: 01/06/2020

David Puertas, Cap Policia Local de Palafrugell


Les platges tenen aforment limitat i caldrà mantenir la distància física de 2 metres entre persones o grups de persones


Arrenca la temporada de platja a la Costa Brava però arrenca en modalitat 'Covid edition'.  La Fase 2 de la desescalada ha permès obrir les platges al bany i malgrat el dia rúfol que ha fet bona part del matí, alguns banyistes no han perdut l'oportunitat de refrescar-se a l'aigua.

La 'nova normalitat' aplicada a les platges implica que hi ha 4 metres quadrats de platja per persona, el manteniment de la distància física de 2 metres entre persones o grups de persones, l'ús d'un en un de lavabos i dutxes i aforaments limitats.

 La majoria dels ajuntaments, com és el cas de Palafrugell, però també de Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols o Palamós, han optat per contractar agents cívics per recordar que aquest estiu té uns condicionants especials.

En el cas de les platges de Palafrugell la senyalètica anirà un punt més enllà i al marge de dir les mesures de seguretat també informarà de l'aforment de la platja.
 

Patrullatge de les policies


Les diferents policies locals conjuntament amb la nova unitat marítima dels Mossos d'Esquadra i altres cossos i forces de seguretat patrullaran per les platges, cales i roques i donaran assistència als agents cívics en cas de problemes.  Alguns Ajuntaments, com és el cas de Palafrugell, disposaran de drons.

L'element central, però, serà el de la responsabilitat individual atès que és pràcticament impossible vallar les platges i molt menys posar-hi accessos i temps limitats.

Un altre element comú a moltes platges de la Costa Brava serà que s'haurà de deixar pas a trenc d'onada, d'uns sis metres, i que s'establiran corredors  on no s'hi podran posar tovalloles per tal que encara que les platges siguin plenes per estirar-hi una tovallola, permetre el bany

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia