Es presenten els resultats del procés participatiu per al Pla especial del port de Palamós

Es presenten els resultats del procés participatiu per al Pla especial del port de Palamós
Palamós

Data: 01/11/2018

Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós van iniciar el passat mes de març un procés participatiu amb l’objectiu que la ciutadania pogués donar la seva opinió i fer propostes sobre el Pla especial del port, que està en fase prèvia d’elaboració.
 
Després del treball realitzat en aquests mesos, ara s’està en disposició de donar a conèixer les aportacions rebudes pel ciutadans i ciutadanes durant aquest procés, i amb aquest objectiu s’ha programat un acte obert al públic que tindrà lloc el proper dimarts, 6 de novembre, a les 18.00 hores, a l’Espai del Peix (edifici de la llotja del port pesquer de Palamós), on es donaran a conèixer els resultats del procés participatiu.
 
Les principals conclusions del procés participatiu són les següents:
 
.-Facilitar la continuïtat del passeig marítim, integració port-ciutat
.-Millorar la gestió i adequació de la zona d’aparcament existent
.-Millorar la mobilitat del trànsit rodat a la façana portuària
.-Renovar les edificacions existents i promoure nous usos portuaris
.-Adaptar el conjunt de la zona de servei portuària amb millores funcionals
.-Promoure els esports nàutics, en especial la formació i l’escola de vela
.-Potenciar l’activitat pesquera
.-Facilitar el turisme de creuers i les activitats turístiques relacionades amb el mar
.-Promoure el Patrimoni marítim
.-Adaptar les infraestructures portuàries al canvi climàtic
 
Balanç dels resultats
En aquest mesos s’han creat un pàgina web i un vídeo del Pla especial, s’han organitzat dues sessions informatives, tres tallers participatius i s’ha fet una bustiada amb 10.000 enquestes
Web i vídeo
 
S’ha posat en funcionament una pàgina web  http://www.port-palamos.cat amb la informació del Pla especial i el procés participatiu que també contenia una enquesta de participació ciutadana en format digital. Aquest web ha rebut 815 visites.
 
S’ha creat un vídeo amb imatges del port de Palamós on es presenten i es donen a conèixer els diferents àmbits de la instal·lació portuària, que ha tingut 600 visualitzacions.
 
Enquesta
S’ha elaborat una enquesta de participació ciutadana en format paper i en digital, en què es preguntava als ciutadans quines opcions proposaven per a la millora de diversos àmbits de l’espai portuari del municipi, per tal de tenir-les en compte en la redacció del Pla especial del port.
 
S’han repartit 10.000 enquestes a les bústies dels domicilis dels veïns i veïnes de Palamós i s’ha penjat una enquesta digital al portal del Pla especial. En total s’han rebut 290 enquestes: 170 a paper i 120 en format digital.
 
Reunions informatives i tallers participatius
 
S’han organitzat dues sessions informatives adreçades a tots els ciutadans i les ciutadanes en les quals s’han donat a conèixer els àmbits d’actuació del Pla especial, així com les accions previstes en el procés participatiu. L’assistència a les dues sessions ha estat de 90 persones.
 
S’han fet tres tallers participatius oberts al públic amb les temàtiques: El port com a activitat econòmica; El port com a activitat esportiva i de lleure; i La façana marítima. En total han assistit 70 persones als tres tallers.
 
Paral·lelament, s’han fet reunions informatives amb els agents portuaris i els responsables de diferents sectors del port.
 

Procés participatiu
El Pla especial del port és un instrument de planificació urbanística que estableix l’estratègia de desenvolupament, defineix les millores necessàries i ordena els usos i les activitats d’aquesta infraestructura.
 
Ports de la Generalitat i l’Ajuntament de Palamós van posar en marxa a principis de març un procés participatiu per tal que la ciutadania pogués opinar i fer propostes sobre el Pla especial del port. Amb aquesta iniciativa les dues administracions han volgut promoure la participació i obrir un espai de diàleg amb la ciutadania per tenir en compte les seves opinions, mitjançant un procés participatiu.Notícies relacionades:

Palamós engega un procés participatiu pel Pla Especial del port

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia