Projecten habitatges d'ús compartit a Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí tindrà dues promocions amb 14 habitatges d'ús compartit. Es tracta d'un projecte impulsat per una empresa sense ànim de lucre que vol fomentar la rehabilitació i dinamitzar el nucli antic dels municipis del Baix Empordà. De moment, ha començat amb Torroella de Montgrí, però es treballa per projectar-ho per exemple a la capital de la comarca.

Cada vegada estan apareixent més projectes de cohabitatge que combinen l'ús privatiu d'un habitatge amb l'ús compartit d'un espai on poder conviure amb altres persones que vulguin viure en una mateixa comunitat. Un model d'habitatge alternatiu i assequible per a persones que volen viure a municipis com els de la comarca del Baix Empordà i que no es poden permetre pagar els alts lloguers actuals. En aquest sentit, l'empresa sense ànim de lucre Convivalis ha projectat dues promocions amb 14 habitatges d'ús compartit a Torroella de Montgrí.

L'objectiu és desincentivar l'especulació, mobilitzar el parc d'habitatge, fomentar la rehabilitació i dinamitzar el nucli antic. De moment han començat a Torroella, però busquen altres edificis en altres municipis de la comarca, com per exemple a la Bisbal d'Empordà on de fet, la setmana que ve tenen un acte a la capital de la comarca per buscar altres immobles.

En aquests edificis en concret tenen llista d'espera i de fet l'objectiu és omplir-los amb persones que necessitin aquest tipus d'habitatges. Pel que fa al perfil d'usuaris, el cohabiting està pensat per a persones que busquen un habitatge per viure de forma estable al centre del poble, amb serveis per a quan es facin grans.

Aquest tipus de solució residencial que ofereixen tenen uns lloguers a partir de 600 euros i inclouen tots els subministraments.

Precisament, aquest divendres al vespre es presentarà el projecte al Museu de la Mediterrània a Torroella de Montgrí on hi seran presents tots els agents implicats, propietaris d'immobles, possibles usuaris i inversors del territori que estan interessats en el llançament de les pròximes promocions de cohabiting a tot Catalunya.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia