Sònia Aguilar, premiada pel treball sobre l'abordatge del risc de fractura per fragilitat

En aquesta peça audiovisual els presentem la Sònia Aguilar, resident de Medicina Familiar i Comunitària a l'Hospital de Palamós, qui recentment ha estat premiada pel seu treball de recerca sobre l'abordatge del risc de fractura per fragilitat. Un estudi transversal de l'osteoporosi en la població baix empordanesa de més de seixanta-cinc anys que pateix de fractures.

Clica al vídeo per descobrir per què va decidir tirar endavant aquest tema, i a quines conclusions ha arribat. 

La residència és una etapa formativa-laboral. Té una part assistencial, on han de passar consultes i fer guàrdies, i una altra de formació, on un dels àmbits que es tracten és la investigació. Al llarg dels quatre anys, en el cas de Medicina Familiar, i dos anys en el d'infermeria, porten a terme un seguit de cursos que els donen les competències necessàries perquè puguin desenvolupar el seu treball de recerca. Projecte, que per segon any, emmarcat dins la jornada de recerca de residents, pot tenir premi.

Els doctors Marco Alburquerque, Xavier Escolar, José Maria Inoriza, i la infermera Susanna Plaja, van ser el jurat que va concedir el premi a millor treball a la resident. Més enllà del de la Sònia, es van presentar nou projectes i cinc treballs de recerca més.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia