Guíxols des del Carrer lamenta la construcció de dos xalets nous a Punta Brava

Intervenen: Jordi Lloveras, Guíxols des del Carrer / Josep Saballs, regidor d'urbanisme 

Guíxols des del Carrer acusa el govern de Sant Feliu de Guíxols de "poca sensibilitat ambiental" per haver donat llicència d'obra a dos nous xalets a Punta Brava, a tocar del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) de l'Ardenya. El grup a la oposició admet que aquesta és una zona que d'entrada no està protegida pel Pla Director Urbanístic de la Costa Brava, però recorda que hi ha presentades al·legacions per a la seva desclassificació i preservació. En conseqüència, entenen que el govern hauria d'haver posposat la concessió de les noves llicències fins que el PDU no s'hagi aprovat definitivament. 

El govern local per la seva banda coincideix en què s'ha de protegir aquesta zona, però afegeix que s'ha de fer dins del que permet la legalitat. Afirma que s'han mirat les dues llicències amb lupa i que en ambdós casos, s'ha aconseguit reduir el dret edificatori de les parcel·les i establir condicions que permetin la preservació del medi, com per exemple impedir tasques constructives durant la nidificació d'aus protegides. 

Donat l'impacte paisatgístic que veuen en aquest cas, Guíxols des del Carrer recorrerà al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i al Síndic de Greuges de Catalunya. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia