Recta final pel desplegament de fibra òptica a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

INTERVÉ: Dani Encinas, alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

Ja s'ha començat a fer el desplegament per a la instal·lació de fibra òptica a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura després de més d'un any de tràmits. 

El procés es va iniciar al juny de 2019, quan el consistori va arrencar els contactes amb diverses operadores estatals pel possible desplegament de la xarxa al municipi.

A finals d’any es va informar de la inviabilitat del desplegament municipal per part de les principals empreses de telefonia i, a partir d’aquí, l'Ajuntament va engegar una nova cerca d’empreses. Finalment ha estat l'empresa osonenca 'Goufone' la que ha ploriferat, després de mostrar gran èmfasi en el desplegament. 

L'arribada de la fibra òptica permetrà als veïns disposar d'una connexió avançada, assegurant així una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin. 

La instal·lació, per via aèria i subterrada, s'ha iniciat al nucli de Puigventós, en ser el més pròxim a La Bisbal. Es preveu que el mes de gener s'activi a tot el municipi. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia