"Som singulars", un projecte que afavoreix la inserció laboral entre els joves

Baix Empordà

Data: 20/01/2021

El Consell Comarcal del Baix Empordà continua apostant pels programes que afavoreixen la inserció laboral entre els joves desocupats. N'és un exemple "Som Singulars", una iniciativa destinada als nois i noies d'entre 16 i 29 anys, que busquen millorar la seva ocupabilitat i generalment, no presenten experiència laboral.

Gestionat per Consell Comarcal, juntament amb altres administracions locals, en el projecte hi participen 30 joves de Palafrugell i Torroella de Montgrí.

Formació d'atenció al client
Arran de la pandèmia, des de l'òrgan supramunicipal van detectar que les empreses de la comarca precisaven una major atenció al client. Així doncs, "Som Singulars" ofereix una formació en aquest àmbit amb una metodologia eminentment pràctica i amb possibilitats de realitzar pràctiques en empreses, durant un període de 3 mesos. Durant tot el procés també s'assessora laboralment al participant, a través d'una tutora.

L'objectiu és afavorir la inserció laboral
Al llarg d'aquesta setmana, els joves ja hauran assolit la meitat de la formació, que en total suma 130 hores de durada. L'objectiu és facilitar el seu retorn al sistema educatiu o per contra, introduir-se al mercat de treball.

I és que la situació laboral entre les persones de 16 a 29 anys és una de les més precàries d'Europa. Segons les últimes dades de la Generalitat, a Catalunya hi ha una taxa d'atur juvenil del 25,5%, un percentatge que ha augmentat substancialment arran de la pandèmia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia