La Generalitat treballa per adquirir la Base Loran de l'Estartit

INTERVÉ: Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i l'Estartit // Imatges de youtube

Sorpresa a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit en assabentar-se de la compra per part d'un ciutadà francès - Jean Philippe Cortez- de l'antiga Base Loran de l'Estartit.

El consistori fa molts anys que reclamava a la Generalitat de Catalunya l'adquisició dels terrenys, que van ser expropiats fa seixanta anys pel govern franquista, per tal de recuperar-ne la titularitat pública.

Fins aquest setembre ha estat en mans del Ministeri de Defensa, que l'ha acabat venent per un preu de 400.000 euros. Durant anys han estat moltes les persones que s'havien interessat per l'espai, de 351.800 m², però acabaven desistint de la compra en ser conscients de la gairebé impossibilitat d'actuació en la zona.

Aquests dies s'ha sentit a dir que el nou propietari té intenció de crear-hi un museu i habitatges privats, fet que l'Ajuntament assegura que és normativament impossible.

El departament d'acció Climàtica de la Generalitat ara està treballant per poder comprar la Base. El consistori confia en el fet que la situació es pugui revertir i que aquest espai acabi sent titularitat de l'Ajuntament. Refermen que si algun dia la zona s'ha d'adaptar, ha de ser per convertir-ho en un espai i equipament públic.

La base LORAN era una estació d'emissió secundària dins del programa LORAN de radionavegació per al mar Mediterrani que es va posar en funcionament el 1961 i va desconnectar-se l'1 de gener de 1995.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia