Comencen les obres de la nova deixalleria de Calonge i Sant Antoni

Calonge i Sant Antoni

Data: 02/08/2022

Aquesta setmana han començat les obres de la nova deixalleria de Calonge i Sant Antoni. Les instal·lacions actuals s'han quedat petites, i per això, s'ha optat per canviar d'emplaçament i apostar per la tecnologia en la gestió i control d'accessos. L'equip de govern calcula que s'obrirà al públic a principis de l'any que ve.

En un terreny de 4.000 m2, de titularitat municipal, i en el parc d'activitats econòmiques s'instal·larà la nova deixalleria de Calonge i Sant Antoni. Les seves dependències s'emmarcaran dins el concepte de 'Smart City', ja que disposarà de tecnologia en la gestió del tonatge tractat, així com en el control d'accés. La voluntat, segons l'equip de govern, recau en alinear-se amb les directives europees i apostar per la sostenibilitat.

Fa 4 anys es va implementar al municipi la recollida porta a porta, amb resultats segons descriuen de satisfactoris. En aquest sentit, es volen posar facilitats als ciutadans i a les empreses a treballar en la mateixa línia, i per això, la deixalleria també comptarà amb una zona de formació.

Les noves instal·lacions formen part d'un projecte global de l'equip de govern per tal de millorar la gestió de residus. Així, s'han ampliat els horaris de servei de la deixalleria actual, s'ha incrementat la freqüència de recollida d'escombraries en els punts de contenidors, s'ha renovat la senyalització i s'ha doblat el servei de neteja manual als dos nuclis urbans. 

La nova deixalleria presenta una inversió de prop de 900.000 euros, els quals són finançats per l'Agència Catalana de Residus i recursos propis. Els tempos marcats pel govern municipal preveuen que l'obra finalitzi a mitjans de desembre i es pugui obrir al públic a principis de l'any que ve.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia