Calonge i Sant Antoni engega el Pla Estratègic d'Ocupació Juvenil

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ja disposa del Pla Estratègic d’Ocupació Juvenil, un document en el que s’ha treballat durant els darrers mesos, i que busca establir quines són les habilitats del jovent que ha deixat els estudis, com es poden millorar i com es poden casar amb les necessitats dels sectors econòmics del municipi.

Tal i com s'ha exposat aquest dimecres en una reunió de caràcter tècnic entre els diferents actors implicats marca també com ha de ser la cooperació necessària entre les àrees de Serveis Socials, de Joventut, l'Institut i el Club de Feina.


Busca les habilitats del jovent i el sector on es poden encabir


El pla funciona de la següent manera. Es detecta el jovent de 16 a 21 anys que ni treballa ni estudia, s'estudien les seves habilitats i es busca un sector on poder-se encabir.

El pla estableix quatre eixos que són un de motivació i orientació professional, un de formació, un de contractació i un altre d'emprenedoria. El primer va destinat a que el jovent recuperi les ganes de formar-se o treballar, fent-li descobrir quin és l'àmbit laboral on encaixa més, el segon és incentivar la formació en àrees emergents o per millorar el currículum professional, el tercer esf farà en col·laboració amb empreses socialment responsables i el quart serà el foment de l'autoocupació.

El pla està pensat pel període 2018 - 2023

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia