El sector de la restauració pateix la manca de subministrament de diversos productes

Pals

Data: 18/08/2022

Ja fa mesos que el sector de la restauració i hoteler està patint una forta crisi de subministrament de productes. Al llarg d'aquest estiu ha destacat la manca de bosses de gel. La temporada va començar amb menys estoc a les fàbriques i, a més, el repunt del turisme i les onades de calor van disparar-ne la demanda. Tanmateix, aquest no ha estat l'únic producte que ha arribat amb escassetat als establiments.


La manca de gel als restaurants, hotels, bars, cafeteries, supermercats, benzineres i oci nocturn ha estat a l'ordre del dia durant les últimes setmanes. Ha estat el producte més buscat d'aquest estiu, com si es tractés d'or.

Si ja de per si el fet que no se n'hagi produït suficient durant els mesos previs a la temporada estival ha comportat que n'hi hagi hagut una mancança, la calor, les ganes i necessitat de refrescar-se dels clients han portat al fet que la demanda creixi i que la falta d'aquests glaçons s'hagi fet notar més. Això els ha portat a adaptar-se, buscar solucions i innovar per tal de continuar oferint aquest producte, com fabricar-lo ells mateixos i incorporar gel en escates.

Actualment, les bosses de gel ja els comencen a arribar amb més afluència i normalitat. Això sí, a diferència d'altres anys, el gel que els arriba de fàbrica és fet de la mateixa setmana i fins i tot, del mateix dia.

 

Realment és un dels productes dels quals hem tingut més problemes per tenir-ne abastiment. És un producte que el client, quan va a un bar o un restaurant, nota molt que no hi és. I més a l'estiu." - Joan Carles Sànchez, Xef i Director d'Es Portal Hotel Gastronòmic

Aquest està sent, en general, un any molt complex pel que fa als abastiments. I no només dels glaçons. Si bé la falta de gel ha estat el que més s'ha fet notar de cara als clients, també estan tenint problemes per rebre altres productes, com l'oli o l'aigua.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia