Aprovat el Pla d'Actuacions de Turisme 2020 al Baix Empordà

Aprovat el Pla d'Actuacions de Turisme 2020 al Baix Empordà
La Comissió Turística del Baix Empordà, formada pels regidors de Turisme dels municipis de la comarca, ha celebrat aquesta setmana una nova reunió en la qual s’ha aprovat el pla d’actuacions per aquest any, el qual estarà marcat per accions de desplegament de la marca Empordà. Un cop presentada ja la campanya #josocemporda i aprovat el manual d’ús, entre les actuacions previstes per aquest 2020 destaquen el foment de l’adhesió del sector públic a l’ús de la marca, la presentació a les associacions empresarials perquè també se la facin seva, la presència en els esdeveniments rellevants a la comarca i l’edició de nou material divulgatiu del patrimoni de les dues comarques. La primera d’aquestes actuacions serà una edició sobre l’Empordà medieval, que serà presentada aquest trimestre.
 
Per altra banda, la Comissió Turística ha validat també la millora de l’accessibilitat turística a la comarca, una aposta clara, anunciada ja el passat mes de setembre, amb un programa específic de servei per als ajuntaments i amb diferents accions previstes, com l’edició d’un fullet de propostes turístiques accessibles i també el reconeixement públic d’aquells serveis turístics validats com accessibles.
 
Una altra línia de treball per aquest any és el foment de la sostenibilitat, que inclou la difusió de bones pràctiques de turisme responsable per a visitants i turistes, així com també la cerca del compromís d’administracions i agents privats per treballar per un turisme sostenible.
 
La consolidació de l’observatori del turisme, presentat el passat mes de gener, és també una de les prioritats per aquest any, augmentar-ne la difusió i també la participació del sector privat.
 
La millora de la mobilitat turística, la difusió del patrimoni pesquer, la promoció dels producte local i de proximitat, la col·laboració amb el sector privat i el suport al desenvolupament turístics dels municipis petits són també reptes per treballar durant aquest any.
 
El conseller comarcal de Turisme del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, explica que “el desplegament de la marca Empordà i la dinamització d’elements que apostin per la qualitat en l’oferta seran els principals objectius del 2020. Accessibilitat i sostenibilitat seran els grans eixos de treball, pel seu valor afegit”. Segons el conseller “hem trobat molt bona acollida per part dels ajuntaments i del sector privat en totes les iniciatives que hem anat posant en marxa aquests darrers mesos; i l’objectiu és continuar per aquest camí, sumant esforços i anant tots junts, públics i privats”. Dilmé afegeix que “l’aposta per la qualitat és un element de no retorn pel que fa a la promoció de la comarca i en aquesta clau s’ha d’entendre tota l’activitat que portarem a terme”. Ha recordat també que “tindrem cura especial de l’interior del Baix Empordà, dels pobles petits però també amb patrimoni cultural i activitat turística als quals els oferirem el suport per poder disposar d’eines de promoció pròpies, a banda de les de conjunt del Baix Empordà”

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

Andreu Campanario Pongafa 35 dies
I quines inversions estan previstes en les persones?


Més articles de Economia