Primer punt de recàrrega públic per a vehicles elèctrics de Platja d'Aro

Primer punt de recàrrega públic per a vehicles elèctrics de Platja d'Aro
L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha instal·lat el primer punt de recàrrega públic i gratuït per a cotxes i motos elèctriques a la Travessera del Cavall Bernat amb carrer Nostra Senyora del Carme de Platja d’Aro, on s’han reservat dues places d’aparcament per a aquesta finalitat (fins a dues hores).

El model instal·lat per Estabanell Energia és el RVE-PT_MIX 3G de la marca Circutor i disposa de dues preses, una de lenta de 3’7 Kw i una semi-ràpida de 22 Kw. L’Ajuntament hi ha invertit 13.400 euros, amb una subvenció de 3.000 euros de la Diputació de Girona, i l’acció forma part del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible.

En els primers quatre mesos de funcionament, l’aparell ha tingut 140 recàrregues, amb una mitjana d’utilització que supera, com a mínim una l’acció diària. Per fer-lo funcionar cal disposar d’un cable amb endoll schuko, i tot seguit cal escanejar amb un telèfon intel·ligent el codi QR que hi ha al mateix aparell i donar-se d’alta com a nou usuari amb l’avantatge que el número d’identificació personal generat serveix per als diversos punts de càrrega gestionats per e-mobilitat a Granollers, Tona, La Garriga, Sant Cugat del Vallès i Lliçà d’Amunt (per tant amb distàncies màximes de 100 km) i també per interactuar al portal www.e-mobilitat.cat. El punt de càrrega és visible a les plataformes e-mobilitat, electromaps i al lloc web de l’ICAEN, des d’on es pot consultar l’estat el seu estat (ocupat, lliure o no operatiu).

Des de l’any 2016 l’Ajuntament disposa també d’un vehicle amb motor 100% elèctric, una furgoneta Nissan e-NV200, utilitzada per la regidoria de Serveis Municipals, un model sostenible i respectuós amb el medi ambient i que redueix les despeses de manteniment i funcionament -sense benzina, canvi d’oli, ni emissions contaminants-; i molt silenciós; dues característiques que milloren la seva circulació a la via pública i al centre de treball de les Brigades Municipals.

La bateria garanteix una autonomia de 170 km i incorpora un sistema de frenat regeneratiu per aprofitar el màxim l’energia. Alhora ofereix dues possibilitats de conducció addicionals per maximitzar-ne l’autonomia: mode Eco (ajusta automàticament la resposta de l’acceleració i el sistema de climatització) i mode B (incrementa la intensitat del sistema de frenat regeneratius i és compatible o independent del mode Eco). La conducció s’efectua amb una caixa de canvis sense embragatge, d’una sola velocitat i quatre modes de conducció.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia