Bon balanç de la temporada turística i de la marca Empordà

Baix Empordà

Data: 21/10/2021

La Comissió Turística del Baix Empordà ha celebrat una sessió en la qual s'han tractat diferents temàtiques com la temporada turística, la marca empordà, o diferents projectes en els quals s'està treballant.

Pel que fa a l'estiu, s'ha fet un balanç positiu de la temporada, tot i que hi hagut sectors, a nivell general, més satisfets que d’altres. Aquells que depenen del turisme estranger han tingut un menor creixement que els que han viscut del turisme català. Tot i que en general no s’ha arribat a quotes prepandèmia, s’ha notat un augment notable dels visitants respecte l’any passat. A pesar que la temporada va començar fluixa, a partir de juliol va anar agafant força, fins al punt que el tancament de la temporada alta ha acabat millor del que es podia esperar, perllongant bons nivells d’activitat al setembre i també a l’octubre.

De la campanya de promoció “Empordà” s’ha valorat que ha tingut un bon impacte sobre la població i que ha arribat a un número considerable de persones, tenint en compte que s’adreçava bàsicament al mercat català i de proximitat. La col·laboració dels consells comarcals de l’Alt i del Baix Empordà, sumada al suport Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha permès dissenyar una campanya potent en els mitjans de comunicació més importants del país.

D’altra banda, la sessió ha permès presentar al sector els dos projectes presentats a la convocatòria de Planes de Sostenibilidad Turística, valorats conjuntament amb 5,5 milions d’euros. Un, dissenyat per millorar la mobilitat, l’accessibilitat i la qualitat de la infraestructura de turisme actiu i posar en valor l’interior de la comarca. El segon projecte, pensat per fomentar l’estalvi energètic en establiments hotelers.

Per últim, també s’ha aprofitat la reunió per presentat l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Baix Empordà, un servei per ajudar i per assistir tant a entitats públiques com privades en la transició cap a models energètics més eficients, que aprofitin fonts d’energia renovable i que redueixin les emissions de gasos a l’atmosfera. Ambdues actuacions s’emmarquen en l’aposta per la sostenibilitat en el territori i en l’activitat turística que promou l’ens comarcal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia