Vall-llobrega instal·la 24 fanals solars

Vall-llobrega

Data: 06/04/2018

Intervé: Rufino Guirado, Alcalde de Vall-Llobrega

Vall-Llobrega aposta per l'energia solar. El consistori ha instal·lat 24 fanals que utilitzen aquesta energia en un tram de via verda i si funciona la iniciativa en col·locaran més arreu del poble.

Els fanals són independents una de l'altra i funcionen de forma autònoma sense cablejat, per tant en un moment determinat es poden arrancar i col·locar en un altre indret. Tenen bombetes de 40 wats i dues bateries de 100 ampers cada una. Tenen capacitat per emmagatzemar energia suficient per set dies, en cas que no hi hagués gens de sol durant aquest període. La garantia de la infraestructura és de cinc anys.

Des de l'Ajuntament estan molt satisfets amb el funcionament d'aquestes faroles i confien que es confirmarà l'estalvi que prometen.

L'Ajuntament de Vall-Llobrega està convençut que aquesta no serà la darrera inversió en matèria de sostenibilitat però lamenta la manca d'ajudes públiques per impulsar les energies renovables.

 El passat mes de desembre l'Ajuntament va aprovar sense vots en contra un pressupost d' 1.200.000 euros amb uns 300.000 euros d'inversions.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia