Vall-llobrega ja té la nova deixalleria en funcionament

Vall-llobrega

Data: 16/02/2024

Vall-llobrega ja té la nova deixalleria en funcionament. Fins ara en tenien una de provisional, però aquest mes de febrer han inaugurat les noves instal·lacions situades al polígon industrial. Només hi poden accedir els veïns i veïnes amb un clauer magnètic.

Feia anys que es parlava del projecte de la deixalleria de Vall-llobrega i per fi s'ha pogut materialitzar. Aquest febrer s'ha inaugurat l'equipament i ja es troba en marxa. De fet, són molts els veïns i veïnes que ja s'hi han apropat a llençar deixalles. Fins ara, el municipi tenia una zona verda que el feien servir provisionalment per les branques de poda d'arbres i alguns contendires del Consell Comarcal que s'usaven com a alternativa a la deixalleria. I de fet, per donar cabuda a la nova instal·lació ja fa anys que el consistori va haver d'executar el canvi urbanístic d'usos d'una zona verda a zona d'equipaments, al carrer de la Indústria, al polígon industrial.

Els veïns i veïnes del municipi hi poden accedir a través d'un clauer magnètic que els hi han proporcionat des del Consell Comarcal com del consistori. A més, per controlar-ne l'accés i l'ús, la deixalleria disposa de càmeres de vigilància.

És un pas més que fa el municipi pel futur verd i sostenible de la vila i en definitiva, pel correcte reciclatge i gestió de residus. De fet, la intenció de l'alcalde és aplicar el sistema de recollida porta a porta al municipi. De moment, una empresa estudia la viabilitat i els costos que comportaria.

Aquesta instal·lació, gestionada pel Consell Comarcal del Baix Empordà, pertany a una de les inversions fetes l'any 2023 per l'Ajuntament de Vall-llobrega i una part ha estat subvencionada per l'Agència de Residus de Catalunya. El cost total és d'uns 140.000 euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia