El Teatre del Centre Fraternal de Palafrugell rebrà una subvenció per a reformar-lo

Palafrugell

Data: 24/05/2023

Algunes de les modificacions que avança Xavier Llimona durant la ruta pel Teatre, són el manteniment del rombe central amb la reforma del terra de la sala i el desplaçament dels lavabos per poder obrir una porta principal amb sortida al centre del teatre.

Visitem l'històricament conegut pels vilatans i vilatanes de Palafrugell, Teatre del Centre Fraternal. Un espai construït l'any 1898 que ens trasllada al Palafrugell de l'època per la seva essència en quant obrim les portes d'entrada. Però aquest espai s'ha quedat enrederit en relació amb les normatives vigents sobre adequació de sales polivalents. És per això que, des de la Junta de la Societat Centre Fraternal de Palafrugell, fa anys que estudien la viabilitat d'unes obres que permetin l'adequació del Teatre a les normes actuals. Això sí, sense perdre l'essència del que és la forma original del Teatre.

Ara, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Palafrugell i la subvenció de la Diputació de Girona, es podrà tirar endavant la reforma d'aquest emblemàtic teatre. Amb la intenció que sigui un espai polivalent més disponible per l'organització de l'oferta cultural del municipi. 

Tot i que encara es troben en fase de projecte d'obra, la idea és començar les obres el 24 de gener de l'any 2024. Amb la intenció de poder-les tenir acabades l'any 2027 i fer coincidir la inauguració del nou espai amb la celebració dels cent quaranta anys. Cal afegir que, tot i que l'obra ha rebut una subvenció per la primera fase, hi ha una part del pressupost que encara s'ha de recaptar per tal de completar el projecte.

Algunes de les modificacions que avança Llimona durant la ruta pel Teatre, són una nova entrada a l'escenari que també connecti amb la segona planta, el manteniment del rombe central amb la reforma del terra de la sala, el desplaçament dels lavabos per poder obrir una porta principal amb sortida al centre del teatre o una taquilla que serveixi per donar servei a dins i fora de l'edifici, d'entre altres que encara s'estan estudiant.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia