Taula de diàleg entre la Policia Local i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni

INTERVÉ: Jordi Soler, alcalde de Calonge i Sant Antoni.

Contundents paraules les del batlle de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, quan se li pregunta per les mesures de protesta empreses per la Policia Local del municipi. En concret, fou el passat 12 de febrer quan la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) anunciava que els agents locals de Calonge i Sant Antoni deixarien de fer hores extra. Com a mesura de pressió, el sindicat al·lega que "l'excés d'hores realitzades" no rep "cap mena de retribució o compensació", a més apunten una "falta de diàleg per part del consistori".

L'Ajuntament va sol·licitar reunions amb els policies
Jordi Soler assegura que des de l'Ajuntament es va demanar hora en dues ocasions, quan el personal de seguretat ho va reclamar, i que finalment no es va formalitzar la trobada perquè en cap ocasió va poder venir el sindicat. 

Jornada laboral de 40 hores
A tall de contextualització, la Policia Local de Calonge i Sant Antoni té una jornada setmanal de 40 hores, a diferència de la resta de funcionaris que és de 35. Segons la Central Sindical, "aquesta ampliació de jornada no es cobra", fet que es tradueix anualment en "3 setmanes de treball sense remunerar".

"Abús de la temporalitat"
Paral·lelament, la Policia Local denuncia que els seus "quadrants laborals són mensuals, quan la llei obliga que siguin anuals". D'aquesta manera, apunten que "s'abusa de la temporalitat".

Oberta una taula de diàleg
Així doncs, les divergències resten ara sobre una taula de diàleg entre els agents implicats. La primera trobada es va formalitzar aquest dimarts i es preveu que en un futur se'n realitzin de noves. De mentre, en el comunicat emès pel Sindicat s'anuncia que si no es troba una "solució ràpida i definitiva", es procedirà a executar una via legal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia