Els treballadors de neteja de Pals faran vaga per desencallar les negociacions del conveni

Pals

Data: 28/03/2019

Intervé: Jordi Teixidor, portaveu dels treballadors del servei de neteja

Els treballadors de neteja de Pals faran una vaga de sis dies a partir del 12 d'abril per demanar que es desbloquegin les negociacions pel nou conveni, i en cas de no resoldre's, fer una aturada indefinida a partir del juny. 

L'arrel del problema és que l'empresa FCC, responsable del servei de neteja, vincula la negociació del conveni a la seva continuïtat, que ara mateix no està assegurada perquè hi ha una nova adjudicatària del contracte malgrat que s'ha interposat un recurs. 

Els treballadors, que fa cinc anys que no veuen increments al seu sou, reclamen les millores salarials que els pertoquen independentment de qui sigui l'adjudicatari final del servei. Temen que si segueixen sense interlocutors , hagin de tornar a la casella 0 de les negociacions i demanen a l'ajuntament que deixi l'actitud passiva i doni suport als treballadors.  

Actualment una quinzena de treballadors s'encarreguen de la neteja de Pals, dels quals 5 són fixes. Les seves tasques inclouen la neteja de carrers i platges i recollida d'escombraries tant al municipi com als càmpings, hotels i restaurants, gestionant diàriament una vintena de tones de residus.  
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia