Vall-llobrega té previst diverses actuacions de millora en equipaments i espais públics

Vall-llobrega

Data: 16/02/2024

El municipi de Vall-llobrega té previst diverses actuacions de millora en equipaments i espais públics. Una d'elles és la plaça dels Països Catalans que ja encara la recta final de reforma. També han de començar les obres de conservació de l'espai polivalent i pel que fa al camí de l'església vella ja està quasi arreglat.

L'Ajuntament de Vall-llobrega fa cinc anys que va projectar una proposta de reforma de la plaça dels Països Catalans, a davant de l'escola i del pavelló municipal. Un projecte que es va dividir en tres fases. La fase 1 va consistir en la creació d'un passeig transversal en diagonal i la col·locació d'elements de mobiliari, pèrgoles, bancs i papereres per crear llocs d'estada. També es va intervenir en la zona dels jocs de bitlles catalanes i en l'aparcament. Pel que fa a la segona fase es van fer treballs de reparació i manteniment dels paviments i la substitució de la tanca de fusta que limita la zona dels jocs infantils. Finalment, la tercera fase està prevista que es dugui a terme d'aquí a un mes i mig. La voluntat és col·locar una font d'aigua ornamental i transitable. Tot i està actualment en un moment complicat pel que fa a la sequera, el consistori decideix tirar endavant aquesta font. L'alcalde del municipi, Rufino Guirado assegura que s'utilitzarà aigua reciclable i que en qualsevol moment el consistori pot aturar-la o restringir-ne l'ús.

Si tot va sobre el calendari previst, abans de l'estiu, les actuacions haurien d'estar enllestides. El cost total del projecte global és d'uns 400.000 euros.
D'altra banda, el municipi té altres projectes de millora en marxa. És el cas de l'espai polivalent, que té problemes d'humitat i ara s'arreglarà perquè no entri a les instal·lacions. D'aquí un mes començarà l'actuació i el pressupost és d'uns 75.000 euros

Les obres que sí que han començat són la reforma i conservació del camí de l'església vella de Sant Mateu, situat al mig del parc natural de les Gavarres. Els operaris treballen en l'empedrat de pedra seca que dona accés a l'Església, que s'ha anat degradant pel pas del temps, el curs de l'aigua de pluja i les inclemències meteorològiques.

El cost és d'uns 68.000 euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia