Primer pas pel retorn dels creuers a Palamós

Palamós

Data: 12/05/2021

El Procicat valida les condicions que hauran d'acreditar les navil·lieres que vulguin atracar a Catalunya

Primer pas pel retorn dels creuers a Palamós aquest estiu. El Procicat ha validat el procediment que hauran de seguir les navil·lieres perquè s’autoritzi l’activitat turística de creuers amb bandera europea entre ports situats a Catalunya.

Per a fer-ho possible, les navilieres hauran de presentar a la Secretaria de Salut Pública una sol·licitud d’acceptació del protocol d'actuació i notificació que s'haurà de seguir per al desembarcament de casos sospitosos o confirmats de COVID-19 i la gestió de contactes en el seu àmbit territorial. Ho hauran de fer amb 20 dies d’antelació a començar el creuer o la primera escala, i la Secretaria de Salut Pública haurà de respondre aquesta sol·licitud en un màxim de cinc dies.

En la sol·licitud les navilieres hauran d’exposar l'activitat que realitzarà el creuer, informant de l’itinerari detallat, del programa d’activitats dels passatgers i de les característiques del propi vaixell.

Pla de mitigació de riscos i declaracions responsables


A més, la naviliera haurà de presentar un pla de salut per a la prevenció i mitigació de riscos sanitaris derivats de la COVID 19, en què es descriuran els mitjans sanitaris amb què comptarà el vaixell i la capacitat de diagnòstic a bord mitjançant tipus de proves diagnòstiques d’infecció activa. Aquest pla també establirà els aforaments previstos segons espais, llocs i serveis, comuns o no. els elements de senyalització i informació als usuaris i a la tripulació sobre mesures a seguir, les mesures d’higiene al vaixell, els plans de neteja, desinfecció i ventilació i els circuits per minimitzar contactes entre tripulació i passatgers.

Per últim, l’agent creuerista haurà de presentar una declaració responsable en què s’indiqui: el centre sanitari concertat per la naviliera per a atendre pacients de COVID-19 en el desembarcament i per a la derivació de casos sospitosos per a la seva confirmació diagnòstica; un pla d’allotjament concertat per a pacients asimptomàtics o que no requereixin ingrés hospitalari; un pla d’allotjament per als contactes estrets que hagin de passar quarantena en cas necessari, abans de la tornada al seu domicili o al vaixell; així com l’assegurança contractada per cobrir totes les despeses que s’originen en els centres concertats, tant sanitaris, com allotjaments.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia