Unió de Pagesos es mobilitza a Torroella de Montgrí per reclamar millores en el sector

Intervé: Joan Caball, Coordinador Nacional d'Unió de Pagesos de Catalunya.

Unió de Pagesos ha realitzat marxes lentes, aquest dilluns a arreu de Catalunya, per defensar que el sector continua sent un servei essencial després del confinament. En aquest sentit, els pagesos i pageses de l'Alt i el Baix Empordà han protestat pels carrers de Torroella de Montgrí. Així, una trentena de tractors ha alentit, aquest dilluns al migdia, el trànsit del municipi. 

Les proclames, que han fet sortir centenars de professionals del sector arreu del país, s'estructuren en dos grans àmbits. Primerament, sol·liciten un augment en les ajudes econòmiques, a més de seguir modernitzant el territori sense la necessitat de "trinxar el país". Aquestes crítiques van dirigides a les administracions polítiques, tan estatals com catalanes.

Des d'Unió de Pagesos han posat el punt de mira en els nous pressupostos generals de l'Estat, en què la partida destinada al Ministeri d'Agricultura és una de les més reduïdes de l'executiu espanyol. A més, critiquen que no s'ha tingut en compte el sector agrícola en les mesures compensatòries de la Covid-19.
Pel que fa al conjunt de partits que concorreran a les eleccions del 14 de febrer, Unió de Pagesos posa el focus en les normatives ambientals, com també en el foment de les energies renovables.

Així, en l'àmbit català preocupen les instal·lacions de parcs eòlics en sòls no urbanitzables de caràcter agrícola o forestal. 

A les comarques gironines, a part de la tractorada a Torroella, també s'han realitzat mobilitzacions a la Garrotxa, el Ripollès i el Pla de l'Estany.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia