Ports de la Generalitat farà obres a Palamós i Sant Feliu per reparar els danys del Gloria

Ports de la Generalitat farà obres a Palamós i Sant Feliu per reparar els danys del Gloria
L’empresa pública Ports de la Generalitat durà a terme obres d’emergència per un valor estimat en 7 milions d’euros als sis ports catalans que han patit més danys a conseqüència de la borrasca Gloria. El Comitè intern i els tècnics d’obres de Ports de la Generalitat es van reunir divendres passat en caràcter d’urgència per planificar les obres d’emergència a executar en els ports de les Cases d’Alcanar, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, Blanes, Sant Feliu de Guíxols i Palamós, aquests dos darrers al Baix Empordà

Palamós
L’estació marítima és l’edifici on es fan els controls dels passatgers i dels tripulants dels creuers internacionals que fan escala al port de Palamós. El temporal va rebentar dues finestres i l’aigua va entrar amb virulència dins l’estació, provocant danys importants a l’interior. També es va veure afectat un local on hi ha els vestuaris dels estibadors. Aquest dimarts començarem els treballs de neteja a l’estació marítima. Després, es farà una obra d’emergència per poder donar servei tant als estibadors com a l’activitat de creuers que iniciarà la temporada a mitjans d’abril.
Així mateix, la zona de la Pedrera, on s’emmagatzemen les mercaderies i alguns concessionaris hi tenen magatzems està molt malmesa, a causa dels forts ultrapassaments que han desplaçat blocs de protecció i peces d’escullera.  L’actuació servirà per reforçar i reparar les estructures que protegeixen el vial i les naus comercials. A més, s’hauran de reparar les naus d’emmagatzematge de Ports de la Generalitat. Dijous passat va començar la neteja de la zona que tenia restes de l’onatge.
Cal dir que un tripulant del mercant MANISA STAR, de nacionalitat filipina, va caure dimarts passat a la nit a l’aigua del port, però continua desaparegut.

Sant Feliu de Guíxols
En aquest port s’han produït ultrapassaments a l’inici i final del dic d’abric, la qual cosa ha provocat desplaçaments de blocs de formigó a la punta del dic. S’ha de fer  una actuació d’emergència per col·locar nous blocs de formigó a l’extrem del dic, al costat de la bocana del port. També s’ha de reparar el far, tot un símbol de la vila. A més, es faran reparacions menors d’elements auxiliars com ara, baranes, part dels pantalans i instal·lacions de subministraments d’aigua i llum.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia