Llum verda al projecte de la segona fase d'obres d'urbanització de la Fosca

Palamós

Data: 21/01/2021

INTERVÉ: Lluís Puig, alcalde de Palamós

Llum verda al projecte de la segona fase d'obres d'urbanització de la Fosca després de ser aprovat definitivament en el darrer ple municipal de Palamós. Aquestes obres donen continuïtat a les que es varen realitzar l'any 2003 en un altre sector de la Fosca. 

El projecte afectarà els carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Aquestes obres d'urbanització inclouen entre d’altres, la pavimentació i millora de vials, la construcció de voreres, la instal·lació d’enllumenat, la construcció de les xarxes separades per a aigües residuals i plujanes, la millora de la xarxa de subministrament d’aigua potable i el soterrament de les xarxes elèctriques i de telèfon.

El projecte també permetrà perllongar els trams finals dels carrers Dues Palmeres i el de l'Església de la Fosca, per a connectar-los amb el Camí vell de la Fosca. 

La proposta d’urbanització permetrà el condicionament de dues zones verdes. Una estarà situada davant del cementiri, on s'inclourà un aparcament i un espai de lleure central que s'unirà amb els carrers que l'envolten mitjançant un camí per a vianants. L’altra zona verda s’ubica al carrer de l’Església i inclourà també un recorregut central per a vianants. En tots dos espais s'instal·larà mobiliari urbà amb bancs i papereres.

El termini d'execució de les obres és de setze mesos, i es preveu que es puguin començar a executar durant el darrer trimestre d’aquest any. El pressupost global d’aquest projecte és de 3.355.689,49 €, que es finançaran amb un 90% per part dels veïns d’aquest àmbit mitjançant contribucions especials, i la resta serà aportat per l’Ajuntament de Palamós. L’Ajuntament de Palamós valora la possibilitat de sol·licitar subvencions a administracions supramunicipals que es puguin sumar al finançament global d’aquest projecte. 

 


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia