Sant Feliu de Guíxols licitarà dos aparcaments a banda i banda del Passeig

Intervenen: Carles Motas, Alcalde; Jordi Marcè, Nadal Marcè arquitectes

El nou aparcament de La Corxera de Sant Feliu de Guíxols perdrà una planta respecte el projecte inicial però amb la mateixa inversió es farà un nou aparcament a l'anomenada zona del Tennis a l'altra banda del Passeig.

L'Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i Jordi Mercè, representant de l'empresa d'arquitectura que farà l'aparcament de La Corxera s'han reunit amb el sector empresarial i comercial de la ciutat per explicar el projecte d'aparcament i la nova gestió de la zona blava. Una reunió que s'ha reproduït aquesta tarda amb la ciutadania.

L'Ajuntament planteja una nova gestió dels aparcaments de pagament de la ciutat. El projecte estrella és l'aparcament de La Corxera, que inicialment s'havia plantejat en planta en superfície i dues subterrànies. Les tres empreses que s'han interessat per gestionar-lo van demanar eliminar la planta subterrània per les dificultats tècniques de fer-la i a canvi fer un nou aparcament en superfície a la zona del tennis. Dos aparcaments, amb la mateixa inversió. En el mateix paquet hi va la gestió de les zones blaves i possibles zones verdes de la ciutat a més de l'aparcament de la Plaça del Mercat.

Estudis tècnics que avalen el plantejament

La construcció dels dos aparcaments està suportat per diversos estudis tècnics i de mobilitat que han identificat els fluxes de circulació, les demandes, els dèficits, els punts on és possible actuar i el volum de vehicles present i futur que pot tenir la ciutat.

L'empresa d'arquitectura que ha fet el projecte de construcció ha identificat que només amb les vehicles que hi ha regsitrats a la ciutat hi ha un dèficit d'uns 3.000 aparcaments en superfície i que l'ocupació d'aparcaments té uns punts i un període estacional molt determinats. Un cas recurrent en poblacions similars com Sitges, Blanes o Cambrils.

L'empresa que ha fet el projecte constructiu i l'estudi de mobilitat ha advertit que hi haurà moments puntuals com dies forts d'agost o Els Focs que serà impossible assumirl a demanda d'aparcaments per molts que n'hi hagi però que amb els dos aparcaments proposats es podrà solucionar el gruix del problema.

Substitució de les màquines de les zones blaves

L'Alcalde, Carles Motas, ha avançat que tant bon punt s'adjudiqui la construcció de l'aparcament, l'empresa concessionària canviarà els obsolets parquímetres de la ciutat, de moment es permetrà el pagament a través d'una aplicació mòbil.

També que ara s'aprovarà l'avantprojecte tal i com està per poder avançar en l'obtenció dels diversos permisos, entre ells els de l'ACA, i que un cop aprovat, en època d'exposició pública entitats, ciutadania i sector empreserial podrà presentar propostes que seran avaluades i si s'escau afegides al projecte final.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia